Antiek zilver

  • Bekijk alle antieke kandelaars
  • Bekijk alle antieke miniaturen

Antiek Nederlands zilver van 1600 tot 1930 is een specialisatie van Rikkoert Juweliers. Ons aanbod omvat één van de grootste collectie van Nederland, waarvan alle stukken worden gegarandeerd op originaliteit en kwaliteit. Onze beëindigde taxateurs controleren ieder uniek stuk en indien nodig worden de antieke en occasion zilveren voorwerpen gerestaureerd in onze eigen ateliers door onze vakmensen. De zilversmeden focussen zich op alle details, zodat waar nodig het artikel in originele staat wordt gebracht.

Kleine verzamelobjecten, een verzameling aan bijzondere exemplaren van bekende zilversmeden

Het antieke Nederlandse zilver is rijk aan vele kleine gebruiksvoorwerpen, waarvan heel veel is terug te vinden in onze collectie antiek zilver. Fraaie artikelen als pepermunt- en pillendoosjes, lodereindoosjes, tabaksdozen, miniaturen, naaigerei, tasbeugels en vele unieke zilveren antieke verrassingen zijn in grote getalen aanwezig. Verscheidene unieke objecten zijn gemaakt door een bekende zilversmid welke gewerkt heeft in een vroege periode in één van de Nederlandse steden.

Gebruiksvoorwerpen en bestek

In alle stijlperiodes is bijzonder Nederlands zilver gemaakt, de collectie is zo breed mogelijk opgebouwd en speciale wensen kunnen worden ingediend, waarna wij een zoektocht zullen starten. Gebruiksvoorwerpen zoals kandelaars, serviezen voor koffie & thee, theebussen en mandenzijn afkomstig uit de periode 17e eeuw tot en met de 20e eeuw. De gebruiksvoorwerpen vervaardigd in verschillende stijlen zijn allereerst een mooi element in het interieur, maar daarnaast kunnen ze dus heel concreet worden gebruikt tijdens mooie gelegenheden of in dagelijks gebruik. De geschiedenis van het antieke artikel wordt zover als mogelijk achterhaalt, op deze manier kan iedere nieuwe eigenaar een stukje aan het verhaal toevoegen. De kwaliteit van alle antieke voorwerpen is van hoog niveau en worden grondig gecontroleerd voordat ze ter verkoop worden aangeboden.

Naast nieuw zilver bestek vindt u in onze collectie een ruim assortiment aan antiek zilver bestek. Bestek en lepelwerk nemen in onze antiek zilver collectie een aparte plaats in. In de collectie antiek en occasion vindt u vele verschillende bestekmodellen als Haags Lofje, Hollands Glad, Parelrand, Puntfilet, Dubbel Puntfilet, Enkelfilet - Prinses, * Art-Déco * en Biedermeier. Wanneer u een bestaande cassette heeft, zijn er mogelijkheden deze uit te breiden of aan te vullen indien delen missen. Aan de hand van onze specialisten zal vanuit onze collectie gezocht naar de juiste aanvulling.

Echtheid en waardebepaling

Ieder antiek zilveren object wordt in detail onderzocht, waardoor waardevolle en belangrijke informatie naar boven komt. Verder wordt er op basis van productkennis, ervaring en de studie voor beëdigd en gecertificeerd taxateur een reële waarde aan de producten toegekend. Wanneer u eigen antieke zilveren voorwerpen of sieraden wilt laten beoordelen en taxeren, kunt u verdere informatie vinden op onze pagina taxatie.