Rikkoert Historie

Rikkoert Juweliers bestaat sinds 1876 en is opgericht door edelsmid Jacobus Rikkoert. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een uniek juweliersbedrijf met zes speciaalzaken en een online winkel. Al onze specialismes hebben een eigen omgeving met goede adviseurs. In ruim 140 jaar is dit stap voor stap ontwikkelt en hebben verschillende generaties hard gewerkt aan de ontwikkeling van het bedrijf zoals het vandaag de dag is. Het predicaat Hofleverancier is een concrete bevestiging geweest van de mooie ontwikkeling die wij als familiebedrijf hebben mogen doormaken.

2019

Opening – Vernieuwde winkels Silverhuys + uitbreiding trouwringengalerie

Schoonhoven

De meest recente ontwikkeling is de verbouwing van het Silverhuys op Haven 1 en 3. Het volledig nieuwe interieur gericht op beleving, ervaren van het ambacht en het centraal stellen van het zilverwerk en de bijzondere sieraden geeft nieuw elan aan ons totale gezicht. Tevens werd de trouwringengalerie verder uitgebreid, zodat meer collecties op een betere manier gepresenteerd kunnen worden.

2016

Jubileum 140 jaar Rikkoert Juweliers

Schoonhoven

Het 140 jarig bestaan werd in 2016 gevierd met alle medewerkers en klanten. Deze mijlpaal was uniek en geeft gepaste trots. De bijzondere lange periode bevestigd het bestaansrecht van ons familiebedrijf.

2013

Opening – Uitbreiding Klokkenhuys Haven 9-11 Schoonhoven

Schoonhoven

Een jaar na de oplevering van het Juweliershuys werd het Klokkenhuys verbouwd. De indeling werd gewijzigd, de winkel kreeg een meer open karakter en de frisse omgeving laat de klokken beter tot zijn recht komen.

2012

Opening – Uitbreiding juwelierswinkel Haven 5-7 Schoonhoven

Schoonhoven

Na de jarenlang succesvol gewerkt te hebben was het tijd voor een algehele verandering van het interieur. De indeling van de winkel werd volledig veranderd, een duidelijke segmentatie van de mode en exclusieve sieraden- en horlogecollecties werd hierdoor mogelijk. Daarnaast kregen bruidsparen een aparte trouwringengalerie om hun droomtrouwringen uit te kunnen kiezen.

2009

Opening eerste website – webshop Rikkoert.nl

Nederland

Het openen van de eerste digitale winkel was een feit. Het besef dat internet een rol ging spelen in de algehele bedrijfsvoering zorgde voor de realisatie van een online winkel gericht op zilverwerk.

2008

Opening – Uitbreiding juwelierswinkel Lekkerkerk

Lekkerkerk

In 2008 was het tijd voor een grootschalige uitbreiding van de juwelierswinkel in Lekkerkerk. Een extra pand werd betrokken bij de winkel, een speciaal mode en trend gedeelte werd ingericht voor de presentatie van verschillende merken. Een breder en unieker aanbod van exclusieve sieraden en horlogecollecties werd hierdoor mogelijk.

2005

Vernieuwing EDELambachtshuys Haven 13 Schoonhoven

Schoonhoven

Door het plaatsen van een nieuw interieur ontstond er een bijzonder omgeving voor de presentatie van modern zilveren sieraden collectie. Dit is gecombineerd met de museumexpositie van antiek Schoonhovens zilver en het zilversmidsatelier waar vandaag de dag nog een zilversmid werkzaam is.

1997

Uitbreiding Klokkenhuys Haven 9-11 Schoonhoven

Schoonhoven

Het Klokkenhuys werd verder uitgebreid om de groeiende collecties meer ruimte te geven. De groeiende landelijk klantenkring vroegen om deze gewenste uitbreiding.

1996

Toekenning predicaat hofleverancier

Schoonhoven

Eén van de hoogtepunten uit de historie is de toekenning van het predicaat Hofleverancier aan Rikkoert Juweliers. Deze eervolle toekenning is de kroon op al het jarenlange harde werken van alle vakmensen die het familiebedrijf rijk is.

1992

Uitbreiding Juwelierszaak Lekkerkerk

Lekkerkerk

8 jaar na de opening was het tijd op de juwelierszaak in Lekkerkerk uit te breiden en te voorzien van een nieuw interieur. Het bieden van een grotere collectie en het beter bedienen van klanten werd hierdoor gerealiseerd.

1988

Uitbreiding Silverhuys Haven 1-3 Schoonhoven

Schoonhoven

Haven 3 werd in 1988 toegevoegd aan de rij van speciaalzaken. In combinatie met Haven 1 ging dit het Silverhuys vormen, waardoor er meer ruimte ontstond voor groot zilverwerk waar Schoonhoven om bekend staat.

1986

Opening Klokkenhuys Haven 9-11

Schoonhoven

De volgende specialisatie kreeg zijn eigen speciaalzaak aan de haven. Het Klokkenhuys biedt vandaag de dag nog ruimte aan meer dan 1000 klokken en tevens is er het uurwerkmakersatelier gevestigd.

1985

Toetreding Perry Rikkoert 5e generatie

Schoonhoven

Na Ab Rikkoert deed een jaar later in 1985 Perry Rikkoert zijn intrede in het familiebedrijf. Dit completeerde de 5e generatie welke vandaag de dag aan nog aan de leiding staan van het familiebedrijf.

1984

Opening juwelierswinkel Lekkerkerk

Lekkerkerk

Onder leiding van Ab Rikkoert werd de Juwelierswinkel in Lekkerkerk geopend tijdens het jaar dat hij zijn toetreding had. Een andere regio van klanten kon op die manier worden bedient met dezelfde service en vergelijkbare collectie als in Schoonhoven.

1984

Toetreding Ab Rikkoert 5e generatie

Schoonhoven

Ab Rikkoert, de oudste van de twee broers, deed zijn intrede in het bedrijf in het jaar 1984 na afronding van verschillende vakopleidingen aan de vakschool in Schoonhoven.

1983

Opening EDELambachtshuys met museumexpositie Haven 13

Schoonhoven

In de Joodse synagoge werd het EDELambachtshuys geopend. Hierin werd de bijzondere combinatie gecreëerd van de een museumexpositie bestaande uit de familieverzameling van antiek Schoonhovens zilver in combinatie met de winkel op de begane grond en een zilversmidsatelier in de voormalige pastorie.

1978

Opening – uitbreiding juwelierswinkel Haven 5-7 Schoonhoven

Schoonhoven

Het Juweliershuys aan de Haven werd uitgebreid met huisnummer 7 en daarnaast voorzien van een vernieuwd interieur. Op deze manier ontstond er meer winkeloppervlakte en kon een collectie uitbreiding worden gerealiseerd.

1971

Opening Silverhuys Haven 1 Schoonhoven

Schoonhoven

Het hoekpand werd in 1971 omgedoopt tot het Silverhuys in Schoonhoven. Het begin van de diverse speciaalzaken die Rikkoert Juweliers vandaag de dag rijk is.

1963

Opening juwelierswinkel Haven 5 Schoonhoven

Schoonhoven

De eerste uitbreiding en tevens verhuizing van de juwelierszaak van de Tol naar de Haven in Schoonhoven. Dit grotere havenpand gaf de mogelijkheid tot een betere bediening van de klant in Schoonhoven.

1953

Toetreding Jan Hendrik Rikkoert 4e generatie

Schoonhoven

Jan Hendrik Rikkoert, 4e generatie, had zijn toetreding in 1953. Sinds zijn toetreding is het familiebedrijf sterk verder ontwikkelt. Vandaag de dag nog steeds betrokken vanaf de zijlijn.

1948

Toetreding Wim Rikkoert 4e generatie

Schoonhoven

De 4e generatie in persoon van Wim Rikkoert trad toe in 1948 tot het familiebedrijf.

1928

Opening juwelierswinkel & toetreding Abraham Rikkoert 3e generatie

Schoonhoven

Na jarenlang gewerkt te hebben vanuit het atelier, werd de eerste juwelierswinkel geopend aan de Tol in Schoonhoven. Daarnaast trad Abraham Rikkoert, de 3e generatie, toe tot het familiebedrijf.

1895

Toetreding Willem Rikkoert 2e generatie

Schoonhoven

1895 is het jaar dat Willem Rikkoert, 2e generatie, is toegetreden tot het familiebedrijf.

1876

Oprichting Rikkoert Juweliers door Jacobus Rikkoert 1e generatie

Schoonhoven

Rikkoert Juweliers wordt officieel opgericht door Jacobus Rikkoert, de 1e generatie in lijn van 5 die leiding gegeven hebben of geven aan het familiebedrijf. Het begin van meer dan 140 jaar historie waarvoor de basis is gelegd in Schoonhoven De Zilverstad.