Rikkoert bezorgservice

Gratis en door heel Nederland en België!

Het ophangen van uw mechanische klok of barometer is een hele operatie wanneer u dit zelf moet doen. U wilt zonder zorgen genieten van uw nieuwste aankoop. Daarom bezorgen wij veel van onze mechanische klokken en barometers op afspraak gratis bij u thuis. Met onze eigen gratis Rikkoert bezorgservice verzorgen onze ervaren bezorgers de levering in Nederland en België tot in de puntjes. Dit geldt zowel voor aangekochte klokken en barometers in onze online winkel als in één van de fysieke klokkenspeciaalzaken. Door de mechanische klok of barometer zelf te bezorgen en te installeren, zijn wij zeker van een juiste aflevering van een topproduct.

Landelijke bezorgservice op afspraak

Al zolang Rikkoert Klokkenhuys in Schoonhoven en Lekkerkerk bestaat bezorgen wij de klokken in heel Nederland onder service en dus zonder kosten. Wanneer er een aankoop van een mechanische klok of barometer is afgerond nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Tijdens de bezorgingsafspraak hangen de klok of barometer aan de gewenste wand op. Staande klokken of tafelklokken worden op de gewenste plek neergezet. Wij verzorgen deze bezorging van A tot Z. Dit houdt in dat wij het benodigde gat boren en de juiste ophangschroef plaatsen. Uw aangekochte klok of barometer wordt daarna opgehangen en gereed gemaakt voor gebruik. Uiteraard sluiten wij de bezorging af met een persoonlijke uitleg over hoe de klok of barometer exact werkt.
Het enige wat we u willen vragen of u wellicht een stofzuiger heeft, zodat wij zo min mogelijk rommel maken wanneer wij een gat moeten boren in een muur. Door de mechanische klok of barometer zelf te bezorgen en te installeren, zijn wij zeker van een juiste aflevering van een topproduct.

Overzicht van welke artikelen binnen deze bezorgservice vallen

In het onderstaande overzicht vindt u welke artikelen met onze bezorgservice worden bezorgd. Het gaat hier om de klokken en barometers waarbij het risico hoger is op beschadigingen of dat er kans bestaat op problemen tijdens het gereed maken van het artikel.

Voor klokken met een quartz uurwerk, eenvoudige barometers of mechanische klokken met een balans uurwerk of een eenvoudig skeletuurwerk gelden onze standaard bezorgopties. Voor uitzonderingen in deze bezorging kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Verdere bezorgdetails zijn in het onderstaande overzicht weergegeven per type klok of barometer.

Artikelen Bezorging & installatie Rikkoert Bezorgservice Bezorging met pakketdienst
Klokken
Staande klokken V  
Mechanische wandklok met slinger V  
Skeletklokken   V
Mechanische tafelklok met balans   V
Mechanische tafelklok met slinger V  
Antieke klokken V  
Scheepsklokken   V
Quartz klokken   V
Barometers    
Kwikbarometers V  
Innovacelli barometers V V
Banjo barometers   V
Mechanische barometer   V

*Indien gewenst kan dit artikel ook per pakketdienst worden bezorgd.

Hoe verloopt de communicatie na mijn aankoop

Iedere week bezorgen wij nieuwe klokken en gerepareerde klokken in heel Nederland en België. Na uw aankoop kunt het volgende van ons verwachten.

  1. Orderbevestiging: U ontvangt van ons een orderbevestiging met daarin alle gegevens betreffende uw bestelling.
  2. Telefonisch contact: Onze klokkenspecialisten nemen contact op om een bezorgmoment in te plannen.
  3. Definitieve planning: Uiterlijk 24 uur van tevoren wordt u gebeld om het definitieve tijdvak af te stemmen waarin wij langskomen om de klok of barometer te bezorgen.
  4. Bezorging: Onze gespecialiseerde bezorgers nemen alles uit handen en verzorgen de bezorging en installatie van A tot Z.

Vooraf weet u dus exact wanneer wij langskomen. Wilt u uw klok of barometer op een later moment bezorgd hebben? Dit is geen enkel probleem, wij komen langs wanneer u dat wenst.

Wordt mijn oude klok of barometer meegenomen?

Een oude klok of barometer kunnen wij voor u mee terug nemen. Wanneer wij deze klok meenemen, zijn er twee scenario’s denkbaar:

  1. Het is een bijzondere in goede staat verkerende antieke of occasion klok of barometer, dan kunnen wij ook vooraf bepalen of u hiervoor een inkoopvergoeding zult ontvangen. Bij bezorging zullen wij de klok meenemen, waarbij u de inkoopvergoeding ontvangt.
  2. Een oude klok of barometer, welke in slechte staat verkeerd of niet bijzonder is, kunnen wij ook kosteloos meenemen. Hiervoor krijgt u verder geen vergoeding.

Uiteraard is er nog een derde optie, waarbij u iemand anders blij kunt maken met de klok of barometer. U staat uiteraard volledig vrij om uw eigen keuze hierin te maken.

Hiermee moet u rekening houden voor bezorging

  • Bij het plaatsen van uw bestelling is het moment van bezorgen nog niet bekend. Dit wordt na het plaatsen van uw order met u in overleg gedaan. Wij vinden het wel zo milieuvriendelijk om bezorgadressen te groeperen, zodat de afstand tussen de verschillende afleveradressen zo kort mogelijk is.
  • Denk alvast na over de plaats waar de klok of barometer komt te hangen of te staan. Uiteraard kunnen onze bezorgers hierin adviseren, maar uw eigen mening is hierin natuurlijk het belangrijkst.
  • Op de Waddeneilanden wordt uw bestelling speciaal door de lokale vervoerder bezorgd. De klok of barometer zal in extra goede omhuizing worden geleverd.
  • Moet er een nieuw gat in een wand geboord worden voor de klok of barometer, zouden wij u willen vragen onze bezorger te ondersteunen met de stofzuiger. Op deze manier verloopt de bezorging vloeiend en schoon. Alvast bedankt hiervoor.

Per post laten bezorgen

In sommige situaties kan de barometer of klok ook worden bezorgd per pakketdienst. Het artikel zal dan met veel zorg worden verpakt. Het ophangen en afstellen van de klok dient u dan zelf te doen. Hiervoor is een uitleg toegevoegd die het u makkelijk maakt om stap voor stap de klok of barometer in gereedheid te brengen en op te hangen. Uw wensen zijn voor ons het belangrijkste, daarom mag u uw voorkeur bij ons mag aangeven hoe u uw mechanische klok of barometer bezorgd wilt hebben.

Levering op afspraak ook mogelijk in België

Voor onze internationale klanten verzorgen wij ook bezorging op maat. Zo verzorgen wij zendingen over de gehele wereld. Speciaal voor onze klanten uit België bieden wij ook de gratis levering op afspraak aan. Ook voor u nemen wij alles uit handen er verzorgen wij dat de mechanische klokken en barometers worden bezorgd en geplaatst.
Het doel van onze (inter)nationale bezorgservice is dan ook het naar volle tevredenheid leveren van een kwaliteitsproduct. Met het versturen of bezorgen kan mogelijk een probleem optreden in het mechaniek van de klok of barometer. Wij vervoeren de klok of barometer zorgvuldig en kunnen mogelijke afstellingen direct ter plaatsen uitvoeren. De afspraak zal na overleg worden gemaakt, maar ons streven is een bezorging binnen één tot twee weken afhankelijk van de andere afleveradressen. Wij willen zo milieuvriendelijk onze klokken en barometers bezorgen.

Internationale levering

Wanneer een klok of barometer internationaal, buiten Nederland en België, bezorgd en afgesteld moet worden, kan dit in overleg worden verzorgd. Wij zullen de internationale verzending en/of installatie op locatie voor u uitvoeren. Indien u hierover meer informatie wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Bezorging klokken met quartz uurwerk

De klokken met een quartz uurwerk ontvangt u na bestelling binnen twee werkdagen in huis. Bij iedere zending zijn de bijpassende batterijen toegevoegd. Een goede schroef met voldoende lengte is genoeg om een quartz klok goed aan op te hangen. Voordat u de klok ophangt dient u de batterij in het uurwerk te plaatsen, de wijzers naar de juiste tijd te draaien, waarna de klok aan de wand gehangen kan worden. Mocht het een Radio Controlled quartz uurwerk zijn, dan zoekt het uurwerk zelf de juist tijd op middels de connectie met de Funkuhr in Frankfurt, Duitsland. Een lege batterij kan op dezelfde manier worden vervangen voor een nieuwe volle batterij. Let hierbij op dat u geen Duracell batterijen in de uurwerken stopt, dit ter voorkoming van beschadiging aan het quartz uurwerk. Dit type klokken worden bezorgd met de pakketdienst. Bestellingen vanaf 50,- worden gratis thuisbezorgd.