Rado horloges | Rikkoert JuweliersRado horloges | Rikkoert Juweliers

Rado. Een wereldwijd erkend merk, beroemd om haar innovatieve ontwerp en het gebruik van revolutionaire materialen. Vanuit Zwitserland, het walhalla van horloges, is de producent van deze luxueuze uurwerken dag en nacht bezig om onderzoek te verrichten naar het produceren van krasvrije horloges. Wist je trouwens dat Rado onderdeel is van de Swatch-group?

Het verhaal achter Rado

In het jaar 1917 werd horlogefabriek Schlup & Co. opgericht door de broers Fritz, Ernst en Werner. Het kleine atelier van de drie broers, een verbouwd deel van het huis van hun ouders, was de geboorteplaats van het bedrijf dat later Rado zou worden. Hoewel Schlup & Co. een terughoudende start kende, was de fabriek tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog een van de grootste producenten van uurwerken ter wereld. Schlup & Co. begon in de jaren 50 met de verkoop van horloges onder de merknaam Rado. Tegen het einde van de jaren vijftig was Rado een internationaal sterk merk in meer dan 61 landen. In 1962 bleef Rado zich differentiëren met de meest iconische modellen. In 1986 explodeerde de Rado Integral en veroorzaakte een revolutie in de horloge-industrie door het gebruik van krasbestendig hightech keramiek in de horlogeband. Door de jaren heen heeft Rado diverse revolutionaire uurwerken in de markt gebracht, bestaande uit verschillende materialen.

Verschillende materialen

Duurzaam en mooi. Een horloge voor het leven. Rado werkt met verschillende materialen om de mooiste uurwerken te ontwerpen, waaronder Keramiek. Het materiaal is hypoallergeen, en kunnen door iedereen met een gevoelige huid worden gedragen. Daarnaast werkt Rado met plasa high tech keramiek. In een innoverend proces dat door Rado wordt gebruikt, wordt plasma high tech keramiek bij hoge temperaturen in een oven gesmeed. Decennia lang had Rado overwogen horloges te maken van een materiaal dat zo hard was als een natuurlijke diamant, wat het bedrijf naar jaren onderzoek heeft gerealiseerd. Saffierglas is een materiaal dat in in alle Rado horloges wordt verwerkt, net als hardmetaal. Een materiaal dat nog steeds vaak door Rado wordt gebruikt. Een uitzonderlijk sterk materiaal - duurzamer dan staal, goud en platina en bestand tegen de stress van het dagelijks leven.

Rado bij Rikkoert

Bij Rikkoert hebben we een brede collectie aan Rado horloges. Met het juiste advies vind jij altijd het horloge dat echt bij je past. Van het merk Rado hebben we verschillende uurwerken voor dames en heren. De keuze voor het juiste horloge is net zo persoonlijk en gevarieerd als ons aanbod. Ben je nieuwsgierig naar alle modellen van het merk Rado? Bekijk dan onze webshop of loop je gezellig een van onze winkels binnen?