Filteren

Sieraden - gl_classic_collection

Timeless Classics

Koninklijke tradities met moderne elementen van Timeless Classics

De prachtige sieraden van Timeless Classics by GL zijn te herkennen aan hun zeer hoge kwaliteit en de onderscheidende stijl. Wie de collectie wel eens gezien heeft, weet dat hier hele bijzondere sieraden in te vinden zijn. Als u houdt van een originele look, is het zeker een idee om deze collectie te bekijken. U kunt de sieraden van Timeless Classics vinden in de winkel van Rikkoert of op de website.

Filteren

Producten 1-21 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
 1. Op voorraad

  Timeless Classics by GL zilveren oorhangers met emaille, EM70115-1

  011489780 | Emaille | Zilver
  155,00
 2. Levertijd: 3 - 5 werkdagen

  Timeless Classics by GL zilveren Art Nouveau ring met bloem, 12448

  011496160 | Zilver
  91,00

Producten 1-21 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina

Timeless Classics sieraden

Timeless Classics maakt voor de sieraden gebruik van een unieke verzameling aan mallen uit oudere periodes, waardoor de cultuur en geschiedenis uit deze tijd levend wordt gehouden. De combinatie van traditionele stijlen en nieuwe technieken zorgt voor verrassende sieraden, die toch herkenbaar blijven. De elegante collectie van Timeless Classics is hierdoor een feest om naar te kijken en al helemaal om ze te dragen. De sieraden worden allemaal geproduceerd in eigen fabriek in Nederland, echt een stukje Hollands trots dus. Passen deze smaakvolle sieraden helemaal bij uw stijl? Ontdek het door een gedeelte van de collectie van Timeless Classics bij Rikkoert te bekijken.

De rijke geschiedenis van Timeless Classics

Het verhaal van Timeless Classics begint al in 1825, bij het familiebedrijf van Kempen & Begeer. Hier werden namelijk de meest exclusieve, zilveren sieraden met de hand gemaakt. Deze waren bestemd voor de Koninklijke familie en aristocraten van Nederland en de rest van Europa. Hierdoor ontving het bedrijf de eer om ‘Royal van Kempen & Begeer’ genoemd te worden. In 1984 nam GL Nederland dit sieradenmerk over, waardoor zij ook de ware schatkamer aan 30.000 handgemaakte mallen van de Art Nouveau en Art Deco sieraden tot hun beschikking kregen. Deze originele mallen zijn ontworpen in de periode van 1825 tot eind 1930 en vormen nog steeds een goede basis voor de sieraden van Timeless Classics.

De collectie

De collectie van Timeless Classics blijft zich ontwikkelen en uitbreiden. Inmiddels zijn er al meer dan 500 sterling zilveren modellen, die zijn verdeeld in drie historische stijlperiodes. De eerste is de laat Victoriaanse tijd, waarin romantische voorstellingen in worden vertegenwoordigd en gebruik wordt gemaakt van onder andere bloemen, harten en strikken. De sieraden uit de Art Nouveau collectie zijn grotendeels gezandstraald en bevatten motieven van bloemen, fauna en feeën. Tot slot worden in de sieraden van de Art Deco stijl de lange, dunen vormen, gebogen oppervlakken en geometrische patronen geaccentueerd. In alle drie de stijlen wordt er gewerkt met schitterende Swarovski kristallen en parels. Kom de spectaculaire collectie van Timeless Classics bewonderen bij Rikkoert.