TAXATIES

IS DE COMBINATIE VAN KENNIS EN WAARDE
Het taxeren van sieraden, zilverwerk, vintage horloges of andere bijzondere artikelen is iets wat dagelijks gebeurt binnen ons bedrijf. U kunt bij ons terecht voor een taxatie en de verkoop van sieraden of zilveren voorwerpen. Bij elke afspraak is het weer een verrassing met welke schatten u bij ons aan tafel komt zitten! Ieder willekeurig product kan geschikt zijn voor de inkoop en taxatie als het maar gelinkt is aan edelmetaal, edelstenen of andere juweliers gerelateerde zaken. Benieuwd naar de studies, ervaringen en certificaten van onze taxateurs? Lees verder onder ‘onze diensten’.
Een taxatierapport bestaat uit een uitgebreide omschrijving, met alle gegevens die relevant zijn voor een juiste waardering.
De meest gangbare producten vallen onder een van deze categorieën:
- gouden- en zilveren sieraden
- zilveren gebruiksvoorwerpen
- antiek zilver
- horloges
- klokken

TAXATIERAPPORTEN VOOR VERZEKERINGSDOELEINDEN

Niets is zo belangrijk als het documenteren van uw waardevolle spullen. Er zijn verschillende scenario’s denkbaar waarbij de verzekering een uitkering aan u moet doen. Op dat moment is het fijn een officieel document te kunnen overhandigen. In dit rapport staan de artikelen in detail beschreven met daaraan gekoppeld een vervangingswaarde van het artikel. Dit is de waarde die u zou moeten betalen wanneer u het artikel opnieuw zou moeten aanschaffen. Dit taxatierapport is een officieel goedgekeurd document wat gebruikt wordt door verzekeraars. Om dit soort documenten te mogen en kunnen opstellen moet je lid zijn van de TMV (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders) waarbij gecertificeerde en beëdigde taxateurs van goud en zilverwerken zijn aangesloten.

TAXATIERAPPORTEN VOOR SUCCESSIE OF ONDERLINGE VERDELING

In het geval van een overlijden ontstaan er situaties waarbij een erfenis verdeelt moet worden. Vaak zijn de aankoopbewijzen niet meer aanwezig en is de kennis ook niet voorhanden om de waarde te bepalen. In dat geval kunnen de taxateurs van Rikkoert Juweliers uitkomst bieden door een taxatierapport op te stellen die bestemt is voor successie doeleinden of onderlinge verdeling. Op basis daarvan is bekend wat elk individueel artikel waard is en kan alles naar eerlijkheid worden verdeeld.

TAXATIERAPPORTEN VOOR VERKOOPDOELEINDE

Wanneer u sieraden van goud of zilver, horloges, klokken of zilverwerk in bezit heeft waar u eigenlijk niks meer mee doet, kunt u deze altijd aanbieden aan onze taxateurs. Naast de officiële rapporten voor verzekeringsdoeleinde, successie of onderlinge verdeling, taxeren wij ook voor verkoopdoeleinden. Hiervoor kan ook een officieel rapport worden opgemaakt indien gewenst en kan de inkoopwaarde van alle artikelen worden bepaald. Afhankelijk van het bedrag kunt u dit contant of per bank ontvangen. U heeft ook de mogelijkheid om het te besteden of een tegoedbon te nemen. Op dat moment krijgt u 120 procent van de waarde, met andere woorden 20 procent cadeau.

BEËDIGD TAXATEUR EN EDELSTEENKUNDIGE F.G.A

Beëdigd taxateur
Een taxatie geeft waardevolle informatie aan u als klant. Uiterst belangrijk is dat een taxatie door een specialistische taxateur uitgevoerd wordt. Ab Rikkoert behoort tot één van de vijftig specialistische taxateurs binnen zijn vakgebied. Dit betekent dat de Ab zich na een jarenlange studie beëdigd en gecertificeerd taxateur goud- en zilverwerken mag noemen volgens Hobeon SKO. Op deze manier maakt Ab deel uit van de TMV (Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders) van gecertificeerde en beëdigde taxateurs van gouden en zilverwerken”. Dit is een garantie voor kwalitatief hoogstaande en algemeen erkende taxaties. Uw artikel, in welke vorm dan ook, kan beoordeeld worden op de reële waarde. Door de opgebouwde kennis van meer dan 30 jaar, kan ieder voorwerp worden omschreven en valt er veel waardevolle informatie te achterhalen.
Edelsteenkundige F.G.A.
De heren Ab en Perry Rikkoert zijn beiden afgestudeerd Edelsteenkundige F.G.A.
F.G.A. staat voor Fellow of the Gemmological Association of Great Britain. Dit is een internationaal erkende graad in de edelsteenkunde. Deze hoog gewaardeerde titel garandeert een gedetailleerde kennis over allerlei edelstenen en parels. Deze kennis stelt ons in staat alle edelstenen en parels te beoordelen op hun kwaliteit en echtheid. Op deze wijze waarborgen wij de betrouwbaarheid van elke taxatie van edelstenen en parels.
Maak een vrijblijvende afspraak of wilt u meer weten over het taxeren en de tarieven?

BIJZONDERE ONTDEKKINGEN

Ab Rikkoert:
‘Tijdens een taxatie van gouden en zilveren sieraden trok één parelketting de bijzondere aandacht van onze specialisten. Het bleek een kostbaar Oriënt-parelcollier te zijn, te herkennen aan een hele kleine kern. Om erachter te komen of dit de juiste parel was werd er bij de tandarts een röntgenfoto van het collier gemaakt. Gecombineerd met een persoonlijk bezoek aan de tandarts. Op de röntgenfoto was te zien dat het bij dit collier inderdaad om een Oriënt-exemplaar ging. De waarde van het collier werd eerst op €600,- ingeschat, maar bleek uiteindelijk €4000,- waard te zijn.’
MET EEN RÖNTGENFOTO, BIJ DE TANDARTS GEMAAKT, ZIJN WE ACHTER DE WAARDE VAN HET COLLIER GEKOMEN

BIJZONDERE OBJECTEN

DE BLOEMENVAAS VAN MIJN TANTE

Ab Rikkoert:

‘Een dame vertelde over een bloemenvaas die zijn geërfd had van haar tante. Ze vroeg zich af wat deze waard zou zijn en zo ging ik aan de slag.

Tijdens de taxatie kwam ik erachter dat deze ‘vaas’ een 17e- eeuws huwelijks- of avondmaalsbeker bleek te zijn. Gemaakt door zilversmid Dirk van Herwijnen in Delft in 1631.

De ‘bloemenvaas’ werd eerst op €500,- getaxeerd maar bleek uiteindelijk €10.000,- waard te zijn.’

ONZE SERVICES

Het overzicht wat onze ambachtslieden, waar wij zo trots op zijn, allemaal kunnen! Onze kennis en ervaring op elk vlak zorgt ervoor dat wij voor u de mooiste herinneringen in een sieraard, horloges, klok of barometer kunnen laten samen komen. Heeft u een vraag en wilt u overleggen met onze specialisten?